Projecten

‘’ Het leven is geen straat met eenrichtingsverkeer ‘’


De kracht van Art2Vivre vertaalt zich naar zeer diverse projecten. Van workshops over zelfregie tot onderzoekend leren en techniek op de basisschool.

Art2Vivre adviseert en ondersteunt jou en organisaties in ontwikkeling- en verandertrajecten. Met een veelzijdig palet aan expertise en talenten worden wisselende werkvormen en interventies ingezet.

Welke aanpak in welke situatie het meest toepasselijk is wordt afgestemd op de vraag van de opdrachtgever.

Maak vrijblijvend kennis.

projecten

Voedselbank project

“De kracht van aandacht. “


voedselbank project
Voor gebruikers van de voedselbank in Gorinchem en Almere heeft Art2Vivre in 2015 de training ‘Je leven op orde’ ontwikkeld en uitgevoerd.

Movisie schakelde Art2Vivre in voor het ontwikkelen en uitvoeren van een training binnen het project “Wat aandacht krijgt, dat groeit”.
“Je leven op orde” is een training van 8 weken gericht op het ontwikkelen en stimuleren van eigen regie en op het bevorderen van zelfreflectie van individuele gebruikers.

Aanpak
Gebruikers krijgen technieken aangeboden die ze helpen hun leven op een opbouwende manier te benaderen. De persoonlijke aanpak van Art2Vivre gekoppeld aan een grote variatie in didactische werkvormen zorgt voor bijzonder positieve resultaten.

Referentie


‘’ Het volgen van de training ‘je leven op orde’ heeft me geleerd beter te plannen en vooral positiever te denken. ‘’

Empower Talents

” If you can dream it,you can do it. “


In opdracht van Bruce Cerew oprichter van de stichting The Ray of Light heeft Art2Vivre een trainingsprogramma van 12 weken ontwikkeld en uitgevoerd.

Empower Talent is een project dat zich richt op ex-vluchtelingen en asielzoekers. Met de training wordt een bewustwordingsproces in gang gezet. De deelnemers worden gesteund en gestimuleerd het leven op een positieve manier te benaderen.

Resultaat

Deze training daagt de mensen uit hun talenten in Nederland te gebruiken en draagt bij aan een volwaardige toekomst en integratie in de Nederlandse samenleving.

In de training staan mindfulness en positief denken centraal. De gevarieerde werkvormen aangepast aan deze specifieke doelgroep, hebben tot succesvolle resultaten geleid. Dit project krijgt binnenkort een vervolg.

empower talents

Duurzaam Rivierenland

“Wees de verandering die je wilt zien in de wereld. “


plantje
Art2Vivre werkt op projectbasis voor de Stichting Duurzaam Rivierenland. De activiteiten richten zich op natuur- en milieueducatie en op een project rondom zwerfafval: “Tiel Supporter van Schoon”.

Als schoolambassadeur onderhouden we de contacten met meerdere basisscholen en onderzoeken we de vraag naar natuur-educatieve lesmiddelen en -methoden.

Initiatief

Het project rondom zwerfafval is een initiatief waarin de gemeente Tiel, de Avri en de Stichting Duurzaam Rivierenland samenwerken.

Art2Vivre heeft hierin een ondersteunende rol bij het communiceren, organiseren en coördineren van activiteiten.

Referentie


‘’ Met de schoolambassadeur heeft NME een gezicht gekregen, het maakt de contacten persoonlijker. ‘’

Brede School Tiel

” Onderzoekend leren, techniek en creatief denken “


In opdracht van de organisatie Sportfriends heeft Art2Vivre een lessenprogramma “Techniek en onderzoekend leren’ voor de basisschool ontwikkeld.

Art2Vivre verzorgt het hele traject van ontwikkelen tot uitvoeren. In een serie van 5 lessen krijgen leerlingen van groep 3 tot en met groep 8 de gelegenheid kennis te maken met techniek binnen een breed perspectief.

Aanpak

Door middel van gerichte opdrachten en door het uitvoeren van experimenten kunnen ze onderzoeken en ervaren wat techniek is.
Samen gaan we op ontdekkingstocht: we doen proefjes, we gaan knutselen en bouwen. We leren hoe natuur en techniek één zijn.

klas

Contact

‘’ Persoonlijk contact maakt het verschil ‘’


Wil je meer weten over de mogelijkheden van Art2Vivre of heb je een vraag?

Laat je gegevens hier achter en ik neem snel contact met je op.
Liever rechtstreeks bellen of mailen? Dat kan! Je bereikt Art2Vivre via Elisa Lamy, tel.nr. 06 1073 4025 of e-mail info@art2vivre.nl